Alles over jouw privacy en veiligheid.

Ik ben slachtoffer van seksueel geweld tijdens een Magnolia date

Heb je tijdens je Magnolia date een ervaring met seksueel overschrijdend gedrag meegemaakt? Neem dan direct contact op met Centrum Seksueel Geweld op 0800-0188. Zij bieden professionele hulp aan iedereen die kortgeleden een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt.

Tevens ontvangen wij graag een rapportage van je, zodat wij hier ook actie op kunnen ondernemen. Ga naar het profiel van diegene om hem/haar te rapporteren. Tik rechtsboven op de drie puntjes en vervolgens op rapporteren.

De veiligheid van onze members is enorm belangrijk voor ons. Hef matches die je hebt met verdachte members op en MELD ALLE GEDRAG DAT NIET DOOR DE BEUGEL KAN.

Ik maak mij zorgen over de veiligheid van een andere gebruiker

Als iemand direct gevaar loopt, neem dan onmiddellijk contact op met de plaatselijke autoriteiten voor hulp.

Als jij of iemand die je kent in emotionele of suïcidale nood is, zijn er mensen beschikbaar om te helpen, luisteren, ondersteunen en je te begeleiden bij wat je probleem ook is.

Ga naar de website van The International Association for Suicide Prevention (http://www.iasp.info/resources/Crisis_Centres) om informatie over hulp en crisiscentra overal ter wereld te vinden.
Of ga naar de website van zelfmoordpreventie (https://www.113.nl).

Neem contact met ons op om veiligheidsproblemen aan ons te melden.

Iemand doet zich voor als mij

Als iemand een Magnolia-profiel heeft gemaakt met jouw foto’s of andere persoonsgegevens, neem dan contact met ons op en vermeld daarbij de volgende informatie:

– De reden voor het rapporteren.
– De exacte naam, leeftijd, bio en foto’s die worden getoond bij het profiel dat je rapporteert (screenshots zijn het handigst).
– De locatie, het telefoonnummer en het e-mailadres van de gebruiker, indien bekend.

Hoe meer gegevens je verstrekt, hoe sneller we het profiel van de betreffende gebruiker kunnen vinden, onderzoeken en verwijderen.

Iets rapporteren dat offline is gebeurd

Als je het slachtoffer van een misdrijf bent of denkt dat je in direct fysiek gevaar verkeert, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de plaatselijke autoriteiten.

De veiligheid van onze gebruikers is van het grootste belang. Wil je een ernstig incident melden, neem dan contact op met ons en vermeld de volgende informatie:

– Details van het incident dat je rapporteert.
– De exacte naam, leeftijd, bio en foto’s die worden getoond bij het profiel dat je rapporteert (screenshots zijn ideaal).
– De locatie, het telefoonnummer en het e-mailadres, indien bekend.

Hoe meer gegevens je verstrekt, hoe sneller we het profiel van de betreffende gebruiker kunnen vinden en onderzoeken. Bedankt dat je de tijd neemt om te helpen deze ruimte veilig te houden voor iedereen.

Wat is een veilig wachtwoord?

Als je een simpele combinatie van jouw e-mailadres en wachtwoord gebruikt, loop je een veiligheidsrisico: een onbevoegde kan door eenvoudig meerdere malen te proberen jouw wachtwoord achterhalen en dan onder jouw naam inloggen, zonder dat Magnolia dat verhinderen kan.

Kies een wachtwoord dat je makkelijk kunt onthouden maar waar anderen moeilijk achter kunnen komen:

Kies geen woord dat in het woordenboek voorkomt, maar maak zelf een woord dat alleen jij kent.
Jouw wachtwoord bij Magnolia moet minimaal bestaan uit:
– een speciaal karakter : : ±§!@#$%^&*()_-+=:;”|\~`<,>/)
– een getal
– een hoofdletter
– een kleine letter
– minimaal 8 karakters
Hoe langer, hoe veiliger. Gebruik grote en kleine letters en ook cijfers, in een willekeurige volgorde.

Voorbeelden van onveilige wachtwoorden: wcpapier, Magnolia2021, HarryPotter.

Een voorbeeld van een veilig wachtwoord: Mvvio23Feb! (hierbij gebruik je een herinneringszin: Mijn vaders verjaardag is op 23 februari!).

Hoe herken ik phishing fraude per e-mail?

In het geval van phishing, sturen illegale organisaties e-mails waarin ze doen alsof de mail van een bekende financiële organisatie komt. In de e-mail word je gevraagd persoonlijke gegevens in te vullen, zoals je bankrekeningnummer of wachtwoord. De afzender geeft vaak aan dat die gegevens nodig zijn om jouw identiteit te verifiëren. Met deze gegevens geven ze aan de service continu te kunnen verbeteren.

In de e-mail wordt vaak ook een waarschuwing gegeven waardoor je gedwongen bent te reageren. Bijvoorbeeld: indien je niet reageert, zal de bank jouw rekening stopzetten. Je dient vervolgens op een link te klikken waar je alle persoonlijke gegevens kunt invullen. Wanneer je jouw gegevens hier invult, heeft de illegale organisatie alle informatie om toegang te krijgen tot jouw bankrekening. Wanneer je twijfelt, neem dan altijd contact met ons op om de e-mail te verifiëren.

Hoe herken je mannelijke scammers of fraudeurs?

Mannelijke scammers

– komen in veel gevallen uit Amerika of Groot-Brittannië, zijn weduwnaar en tussen de 40 en 60 jaar;
– gebruiken heel snel lieve koosnaampjes en verklaren je de eeuwige liefde;
– kunnen in een bericht heel erg wisselen van stemming. Op het ene moment zijn ze heel emotioneel en op het andere moment heel kwaad. In het laatste geval volgt er vaak een lang excuus en eindigen ze met een dringend verzoek om geld over te maken.

Herken je één van bovenstaande punten? Wees alert en vraag door.

Hoe herken je vrouwelijke scammers of fraudeurs?

Vrouwelijke scammers

– komen in veel gevallen uit Amerika, Groot-Brittannië of Oost Europa;
– gebruiken vaak profielfoto’s van goede kwaliteit die ook van een professioneel model of beroemdheid zouden kunnen zijn;
– zijn jong, aantrekkelijk en vaak geïnteresseerd in oudere mannen;
– zijn vaak overdreven enthousiast over jouw profiel en verheugen zich enorm op een snelle reactie.

Herken je één van bovenstaande punten? Wees alert en vraag door.

Hoe herken ik een scammer of fraudeur?

Zo herken je een scammer of fraudeur:

– Correspondentie wordt in de meeste gevallen in gebrekkig Engels of Nederlands geschreven.
– Het bericht is vaak heel algemeen en er worden geen persoonlijke zaken uit je profiel genoemd.
– Al heel snel wordt er voorgesteld het contact buiten Magnolia voort te zetten. Hierbij geeft de scammer vaak een Hotmail of Yahoo e-mailadres op.
– Er worden ‘zielige’ verhalen verteld over een overleden familielid en een erfenis waar ze geen aanspraak op kunnen maken.
– Om bijvoorbeeld aanspraak te kunnen maken op een miljoenenerfenis, word je gevraagd eerst geld over te maken, bij voorkeur via Western Union.

Herken je één van bovenstaande punten? Wees alert en vraag door.

Wat doet Magnolia voor jouw veiligheid?

– Alle vrije teksten en foto’s worden dagelijks door onze Support helden gecontroleerd.
– Je kunt een verdacht profiel anoniem melden via de drie stippen rechtsboven aan een profiel ‘rapporteren’.
– Verdachte profielen worden na onderzoek onmiddellijk verwijderd.