Wat is een veilig wachtwoord?

Als je een simpele combinatie van jouw e-mailadres en wachtwoord gebruikt, loop je een veiligheidsrisico: een onbevoegde kan door eenvoudig meerdere malen te proberen jouw wachtwoord achterhalen en dan onder jouw naam inloggen, zonder dat Magnolia dat verhinderen kan.

Kies een wachtwoord dat je makkelijk kunt onthouden maar waar anderen moeilijk achter kunnen komen:

Kies geen woord dat in het woordenboek voorkomt, maar maak zelf een woord dat alleen jij kent.
Jouw wachtwoord bij Magnolia moet minimaal bestaan uit:
– een speciaal karakter : : ±§!@#$%^&*()_-+=:;”|\~`<,>/)
– een getal
– een hoofdletter
– een kleine letter
– minimaal 8 karakters
Hoe langer, hoe veiliger. Gebruik grote en kleine letters en ook cijfers, in een willekeurige volgorde.

Voorbeelden van onveilige wachtwoorden: wcpapier, Magnolia2021, HarryPotter.

Een voorbeeld van een veilig wachtwoord: Mvvio23Feb! (hierbij gebruik je een herinneringszin: Mijn vaders verjaardag is op 23 februari!).