Hoe herken ik phishing fraude per e-mail?

In het geval van phishing, sturen illegale organisaties e-mails waarin ze doen alsof de mail van een bekende financiële organisatie komt. In de e-mail word je gevraagd persoonlijke gegevens in te vullen, zoals je bankrekeningnummer of wachtwoord. De afzender geeft vaak aan dat die gegevens nodig zijn om jouw identiteit te verifiëren. Met deze gegevens geven ze aan de service continu te kunnen verbeteren.

In de e-mail wordt vaak ook een waarschuwing gegeven waardoor je gedwongen bent te reageren. Bijvoorbeeld: indien je niet reageert, zal de bank jouw rekening stopzetten. Je dient vervolgens op een link te klikken waar je alle persoonlijke gegevens kunt invullen. Wanneer je jouw gegevens hier invult, heeft de illegale organisatie alle informatie om toegang te krijgen tot jouw bankrekening. Wanneer je twijfelt, neem dan altijd contact met ons op om de e-mail te verifiëren.